انواع اضطراب را بشناسیم!

تمرین 1-3

شایع‌ترین انواع اختلالات اضطرابی به شرح زیر هستند:
اختلالات اضطرابی مرتبط با بیماری‌های جسمی که پیش‌تر از این توضیح دادیم.
آگورافوبیا: نوعی از اختلال اضطرابی است که در آن فرد اغلب دچار احساس وحشت بوده، از مکان‌ها و موقعیت‌هایی که ممکن است باعث بروز حمله پنیک در وی شده یا فرد احساس به دام افتادن، درماندگی یا شرمندگی کند، دوری می‌کند. اختلال پانیک: که شامل دوره‌های مکرری از احساس ناگهانی ترس، نگرانی یا وحشت شدید است که در عرض چند دقیقه به اوج خود می‌رسد (حمله پانیک). بیمار ممکن است احساس مرگ قریب‌الوقوع، درد قفسه سینه، تپش قلب و تنگی نفس در حین حملات داشته باشد. حملات پانیک منجر به ایجاد نگرانی در فرد درباره وقوع مجدد آن یا اجتناب از موقعیت‌هایی شود که فرد تصور می‌کند ممکن است در آن دچار این حملات شود.
اختلال اضطراب جدایی: یکی از انواع اختلالات اضطرابی در کودکان است که به صورت اضطراب بیش از حد هنگام جدایی از والدین یا افرادی که نقش والد برای کودک دارند، ظاهر می‌شود.
اختلال اضطراب اجتماعی (فوبیای اجتماعی): شامل تجربه سطح بالایی از اضطراب، ترس و دوری از موقعیت‌هایی است که فرد ممکن است در آن‌ها دچار احساس خجالت شده و در مورد نگرش و قضاوت دیگران نسبت به خود نگران شود.
فوبیای خاص: با اضطراب شدید هنگامی که فرد در معرض برخی اشیا، جانداران یا موقعیت‌های خاص قرار می‌گیرد مشخص شده و بیمار تمایل به اجتناب از آن‌ها دارد. فوبیای خاص ممکن است منحر به بروز حملات پانیک در برخی افراد شود.
اختلال اضطرب ناشی از برخی مواد: به صورت اضطراب و هراس شدید مشخص می‌شود که نتیجه مستقیم سوء مصرف مخدرها، قرار گرفتن در معرض یک ماده سمی یا ترک مواد مخدر، برخی داروها و الکل است.